Maglajz logo

MSR Reactor Coffee Press

uveřejněno

11.04.2013

S horkou vonící kávou je ráno v přírodě ještě pohodovější.

MSR Reactor Coffee Press

 

 

 

 

 

 

MSR Backcountry Café: French Press Coffee

MSR French Press

Pomocí francouzského presovače na kávu si uděláte pohatou, silnou kávu, která "nabije" váš den v přírodě. Skládací konstrukce ušetří místo a váhu vašeho batohu. Ale nejlepší ze všeho je, že výroba dobrého francouzského presa je tak snadná: připravte si kávu, uvařte vodu, stlačte presovač a už si můžete pochutnat na šálku vonící kávy, nebo dvou?

Káva: budete potřebovat asi jednu unci (28g) kávy na jeden šálek. Měla by být správně pomletá a uložená ve vzduchotěsném balení. V případě francouzského presovače je i kvalita pomletí zrn důležitá – použijte mlýnek s mlecími kameny spíže než s rotujícími noži. Když neseženete správně namletou kávu, normální překapávaná káva bude také fungovat. Náš presovač je konstruován i pro překapávací směsi.

Voda: Čistá přírodní voda je na skvělou kávu nejlepší! Použijte čistou, přefiltrovanou vodu z pramene, potůčku, nebo jezera. Ověřte si, jestli voda nemá zvýšený obsah tříslovin a různých minerálních příchutí, aby nezměnila chuť vaší kávy.

  • Začněte vařit vodu v hrnci. Na tři šálky potřebujete o něco více jak 1 litr vody. Pokud je chladno, přidejte ještě trochu více vody na předehřátí šálků.
  • Odměřte přibližně 4 a půl lžíce kávy a dejte ji stranou.
  • Vodu sejměte z vařiče těsně před započetím varu. Této fázi se někdy říká "rybí oko" podle malých bublin, které se začnou tvořit na dně hrnce.
  • Pokud je venku zima, předehřejte šálky trochou uvařené vody. Před nalitím kávy tuto vodu nezapomeňte vylít.
  • Připravenou kávu vmíchejte do uvařené vody. Použijte dlouhou lžíci, která dosáhne až ke dnu hrnce.
  • Vložte presovač s pokličkou a hrnec uzavřete, nechte minimálně 4 minuty působit. Pokud kempujete v chladném počasí, hrnec zabalte do flízové bundy, nebo spacáku. (Pozor, ať si syntetické oblečení nepřiškvaříte na hrnec!) Stlačte presovač, abyste oddělili kávu v hrnci a začněte s naléváním kávy do šálků. Zbytek kávy nenechávejte dlouho v hrnci, zhořkne.

HEZKÝ A POHODOVÝ DEN...

MSR French Press

 

 Více informací v katalogu zboží

Zpět na seznam

» Kvalitní služby zákazníkům «

Vertical Trade je jediný oficiální distributor vybavení
a školení Petzl pro ČR a Slovensko

Weblogo